PReguntes i respostes

Què passa si no sóc a casa quan vingui SEUR?

Els paquets sempre s’intentaran lliurar al més aviat possible (entre les 9:30 i la 13:30) i rebràs un correu per a informar-te del dia i l’hora exactes. Però sabem que tots tenim vides mogudes, així que en cas de no ser a casa durant el primer lliurament, el repartidor es posarà en contacte amb tu per telèfon per a poder determinar un segon lliurament.

Els preus, ofertes i packs de la web són els mateixos que hi ha a la carnisseria física?

No, ja que la botiga online porta unes polítiques comercials diferents de la botiga física. És a dir, els preus, productes, packs i ofertes no tenen per què ser els mateixos. A la botiga online pots trobar productes diferents dels que tenim a la física i al revés.

He rebut un cupó o codi de descompte, com i quan ho puc utilitzar?

Quan vagis a fer el pagament veuràs que hi ha un espai on posa “Cupó de descompte” on podràs introduir-l’ho. Una vegada escrit, el descompte s’aplica de manera automàtica. Els cupons no seran acumulables.

Es pot modificar una comanda després d'haver fet la compra?

Si has acabat la teva comanda i de sobte veus que t’has deixat algun producte o t’has equivocat amb alguna cosa de la comanda hauràs de posar-te en contacte amb nosaltres com més aviat millor trucant-nos al 634.429.518 o enviant un email a info@carnelena.com. Això només podràs fer-ho si la comanda encara no ha estat enviada, per aquesta raó hauràs de ser ràpid en enviar-nos-ho.

Puc buscar un producte concret?

Mira a dalt del tot, a la part central-dreta. Veus que hi ha una icona que simula una lupa? Doncs simplement has de fer-hi clic i escriure-hi el producte que desitgis buscar. A continuació el cercador et mostrarà els resultats. Així de senzill 🙂

Puc retornar una comanda?

Tens 7 dies naturals per a exercir el teu dret de devolució sempre que es compleixin les nostres polítiques de devolució.