Política de devolucions

Per tal de retornar un producte disposa de 7 (set) dies naturals des de la recepció de la comanda. No existeix la possibilitat de retornar productes que, per la seva naturalesa, hagin pogut deteriorar-se o caducar ràpidament. Tampoc estan permesos canvis o devolucions d’articles peribles.

Els productes de Carnelena seran retornats en les mateixes condicions que ho va rebre l’usuari, juntament amb el seu embalatge original complet i amb qualsevol accessori relacionat amb aquest. L’usuari és responsable de demostrar que els articles han estat retornats, per tant recomanem que sempre enviï les seves devolucions per un sistema que certifiqui l’entrega. 

L’usuari és responsable dels costos de devolució del producte i en cap cas acceptarem devolucions enviades a càrrec nostre.

Si la seva devolució no compleix amb aquests terminis establerts, no tindrà dret a rebre cap reemborsament de l’import i s’eliminarà el producte amb previ avís a l’usuari.

El reemborsament es farà sempre al compte corrent des d’on es va rebre el pagament.

Els productes retornats han de ser enviats en un sol enviament. Ens reservem el dret de no acceptar productes d’una mateixa comanda entregats en diferents moments. Una vegada comprovem que els productes retornats compleixen amb totes les especificacions de la Política de Devolucions, li enviarem un correu electrònic informant-lo que la devolució ha estat acceptada. L’import es retornarà l’abans possible però sempre dins del termini dels 30 dies següents a la recepció del paquet.

No es retornaran les despeses d’enviament. Si a la comanda no s’haguessin cobrat aquestes, es cobraria l’import (9,95€) en el moment de fer el retornament dels diners. 

No es permeten canvis ni devolucions a la nostra tenda física. L’usuari haurà de posar-se en contacte amb nosaltres prèviament a l’adreça: info@carnelena.com

Per tal de realitzar una devolució haurà d’enviar els seus productes a la direcció següent:

Super Elena

Carrer del Raval de la Creu, 40, 08960, Sant Just Desvern, Barcelona 

devolucions de productes defectuosos

Si l’usuari rep una comanda errònia o un producte defectuós, li demanem que es posi en contacte amb nosaltres de forma immediata, en un termini de 24 hores, a través del nostre correu electrònic o per telèfon.

En el cas de problemes amb l’embalatge haurà de comunicar-ho a l’empresa de missatgeria en el moment de rebre la comanda, indicar-ho sobre l’albarà de recepció o a la tauleta electrònica del repartidor. 

Examinarem el producte retornat i li comunicarem per e-mail si la comanda li retornem o substituïm l’embalatge. La devolució o substitució de l’article es farà el més ràpid possible dins dels 15 dies següents que li enviem el missatge confirmant la devolució o substitució.

Les quantitats pagades per productes amb algun defecte, quan realment existeixi, li seran retornades íntegrament, incloses les despeses d’enviament.