Trucs per la teva barbacoa

El bon temps s’acosta… i això significa que l’olor de barbacoa també hauria de fer-ho! Prepara les teves pinces i perfecciona les teves habilitats amb aquests 10 consells per la barbacoa per a ser un gran expert/a.

carne para barbacoa online

1- NO UTILITZIS UNA GRAELLA DE GAS

Hi ha moltes formes diferents de cuinar una barbacoa, ja sigui amb calor directa, calor indirecta, amb carbó, amb encenalls de fusta o amb troncs partits, però una cosa en la qual coincideixen la majoria dels experts és que una graella de gas no és el camí a seguir. 

2- UTILITZA FUSTA D’ARBRES FRUITERS PER A DONAR MÉS SABOR.

Parlant de matisos… per tal de canviar el sabor habitual de la barbacoa prova d’afegir estelles de fusta d’arbres fruiters al teu carbó. Pots triar la que et sigui més fàcil de trobar a prop teu: poma, cirera, raïm o la meva preferida personalment, les de préssec.

3- NO COMPROVIS LA TEMPERATURA REPETIDAMENT.

Tingues paciència i intenta no comprovar la temperatura més que cada mitja hora com a màxim, que ens coneixem…, ja que si és una barbacoa tancada es refredarà tot quan ho facis.

4- DEIXA REPOSAR LA CARN ABANS DE MENJAR-LA.

Després de treure la carn de la graella, deixa-la reposar uns minuts, sabem que tens gana, però allò bo es fa esperar… T’ho asseguro!. Això ajudarà a segellar els sucs i evitarà que la carn es ressequi. I sobretot no la tallis fins que estigueu llestos per a menjar-la immediatament.

5- NO FORADIS LA CARN.

Mentre es cuina la carn no li facis forats ni la punxis. Per tal de donar-li la volta a la carn no utilitzis forquilles, sinó pinces de barbacoa o espàtules.

6- EVITA LA CARN AMB SABOR A ALCOHOL…

Si utilitzes líquid per a encendre el foc de la teva barbacoa assegura’t que el foc estigui completament apagat abans d’introduir la carn. Si encara queda una mica de líquid que no s’ha cremat no voldràs que aquest sabor arribi al teu menjar.

Sabràs que és el moment de començar a cuinar quan el carbó sigui majoritàriament de color gris cendra amb una mica de vermell brillant per sota. Hauria de trigar aproximadament mitja hora.

7- COL·LOCA PAPER D’ALUMINI PER A FACILITAR LA NETEJA.

Segur que t’agrada cuinar, i segur que t’agradi menjar, però a ningú li agrada netejar després… I menys amb el estomac ple! Per a facilitar les coses pots folrar el fons interior de la teva barbacoa amb un parell de fulls de paper d’alumini abans de posar el carbó. Això et permetrà una neteja més ràpida i fàcil de les brases grises i la cendra una vegada que hagis acabat de fer la carn.

8- MANTINGUES NET EL TEU EQUIP.

Això és per als principiants en barbacoes o per als que acaben d’invertir en una nova barbacoa. Abans d’utilitzar-la per primera vegada encén el foc més gran que puguis i deixa que cremi entre 45 minuts i una hora. Fer-ho segella els porus del metall i incinera les restes i subproductes -oli, grassa, encenalls de metall i qualsevol altra porqueria- del procés de fabricació. Això també és bo fer-ho si no has utilitzat la teva barbacoa en molt de temps i no la netejes regularment i l’interior està cobert de greix ranci o floridura.

9- REMULLA ELS PALS DE FUSTA EN AIGUA PER EVITAR QUE ES CREMIN.

Si les broquetes estan en el teu menú de barbacoa, assegura’t de remullar-les en aigua freda durant almenys 30 minuts abans d’utilitzar-les per tal d’evitar que es cremin. Si s’utilitzen pinxos de metall, neteja’ls amb un tros de paper de cuina humitejat en oli vegetal per a evitar que el menjar s’enganxi a ells.

10- LA CIRCULACIÓ ADEQUADA DE L’AIRE ÉS LA CLAU.

La carn no ha de tocar RES mentre s’està cuinant! Ha de tenir espai al voltant perquè flueixi l’aire.

Ara ja saps tots els consells per a fer una barbacoa de 10! Però per si no fos poc et volem fer les coses encara més fàcils amb els nostres packs de carn per a barbacoa.

Coneixes algun truc més que vulguis compartir amb nosaltres? 

Gaudeix del teu dia de barbacoa! 😋

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *