10 errors comuns en barbacoes

Les barbacoes… Tothom les adora, però atenció! Poden arribar a sortir molt, molt malament! Evita un desastre amb la nostra pràctica guia sobre els errors més comuns de les barbacoes.

1. NO ENCENDRE LA BARBACOA AMB SUFICIENT ANTELACIÓ

Es necessiten uns 30 minuts per a encendre una barbacoa i esperar a que estigui a una temperatura adequada per a cuinar. En el cas que la preparis a casa, no esperis a que arribin els teus convidats per començar, ja que estaran donant voltes i omplint-se d’aperitius abans de l’esdeveniment principal. Comença a fer-la aviat i cuina la carn quan les brases estiguin llestes. 

2. POSAR EL MENJAR QUAN S’HA ENCÈS LA BARBACOA

Si poses la carn quan acabes d’encendre la barbacoa, es cremarà per fora i quedarà crua per dins. A part dels filets o les costelles que són de cocció ràpida, tota la resta, com les salsitxes i les cuixes de pollastre, és millor posar-ho quan les flames s’hagin apagat i les brases estiguin grises.

Errores de barbacoa

3. NO CUINAR LES COSES DURANT EL TEMPS SUFICIENT

La carn pot semblar feta, però encara pot estar crua per dins, així que assegura’t que es queda a la barbacoa el temps suficient, ja que en cas contrari corres el risc d’intoxicació alimentària. Si vols fer-ho bé, pots utilitzar un termòmetre digital per a comprovar la temperatura interna (65 °C per a la carn de porc i de boví i 70 °C per a la de pollastre) i sinó simplement pots tallar-la per veure’n l’interior.

4. CUINAR LA CARN DURANT MASSA TEMPS

No cuinis les coses fins a l’oblit, a ningú li agrada una hamburguesa seca. Utilitza els consells anteriors per a evitar-ho.

5. NO APROFITAR TOT EL POTENCIAL DE LA BARBACOA

Les barbacoes no són només per la carn. Embolica les patates en paper d’alumini i posa-les directament sobre les brases mentre es cuina tota la resta.

6. NO ESTAR PREPARAT PER ENDAVANT

No es pot fer una barbacoa mentre es tallen les coses o es busquen les pinces. Prepara totes les guarnicions i amanides i col·loca-les en els seus plats, després tapa-les i guarda-les a la nevera, si és necessari. Prepara tot l’equip per endavant. Assegura’t de no tocar els aliments cuinats amb els utensilis i la vaixella que es van utilitzar per a la carn crua. Tingues a mà equips, safates i plats separats per a posar els aliments cuinats.

7. NO ESTAR TORRANT EL PA

Torrar el pa de pagès tallat sobre les brases li dóna un sabor extra.

8. NO SALPEBRAR CORRECTAMENT

Tant si es tracta de verdures com de carn, cal assaonar-les, ja sigui amb sal i pebre o amb una barreja d’espècies (el comí i el coriandre mòlts funcionen bé).

9. NO MENJAR LA CARN CALENTA

Deixar la carn a l’espera que es faci tot és un error, ja que menjaràs la carn ja freda. Has de tenir en compte de començar per la carn que necessita més temps de cocció i acabar amb les de poc temps. Un cop es va fent la carn la pots posar en una olla tapada per tal que no es refredi.

10. NO PASSAR TEMPS AMB ELS CONVIDATS

L’objectiu d’una barbacoa és tant l’ocasió social com el menjar. No t’exigeixis molt tractant de fer masses coses. Un o dos plats de carn, una opció vegetariana, un parell de guarnicions, una mica de pa i algunes begudes és tot el que necessites.

 

I tu? Has viscut alguna tragèdia a l’hora de fer una barbacoa? Us llegim als comentaris!

Gaudeix del teu dia 😊

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *